• O NÁS
  • HISTÓRIA
  • AKTUALITY
  • DOKUMENTY
  • PROJEKTY
  • AKCIE

Kontakt:

Napíšte nám:

Aktuality

STOLNOTENISOVÝ TURNAJ

Pri príležitosti Svetového dňa stolného tenisu, ktorý spadá na 23. apríla, sme v našej škole zorganizovali Stolnotenisový turnaj o pohár riaditeľky školy pre žiakov 2. stupňa. Turnaja sa zúčastnili 17 hráči zo základných škôl z Rejdovej, Brzotína, Gemerskej Polomy, Spojenej školy v Rožňave, Slavošoviec, Štítnika a Dobšinej. Spoločne sme oslávili deň jednej z najrýchlejších hier na svete, ktorým je práve stolný tenis. Žiaci najskôr súťažili v skupinách, následne víťaz sa musel prebojovať cez turnajového pavúka. Víťazom sa stal René Ferko zo Spojenej školy J. Komenského v Rožňave.
Veľká vďaka patrí aj sponzorom, ktorí prispeli k zrealizovaniu tohto turnaja - pánovi Kalinovi, Obci Štítnik, STK Baník Rakovnica, pánovi Vidovi.
V tomto roku bol dátum svetového dňa stolného tenisu stanovený na 23. apríla na počesť Ivora Montagu, organizátora prvých majstrovstiev sveta v stolnom tenise v roku 1926 a zakladateľa a prvého prezidenta Medzinárodnej stolnotenisovej federácie (ITTF).
Pri príležitosti tohto dňa sme na našej škole spustili Týždeň stolného tenisu, ktorého súčasťou bol najprv Turnaj o pohár riaditeľky školy pre žiakov 2. stupňa a Turnaj pre rodičov a priateľov školy, ktorého cieľom utužovať vzťahy medzi školou a rodičmi a priateľmi školy prostredníctvom športu. Nultého ročníka, ktorý sa uskutočnil v piatok 28. apríla 2023, sa zúčastnilo 10 registrovaných hráčov a 4 neregistrovaní hráči. Súťažilo sa v jednotlivých skupinách, z ktorých dvaja postúpili do víťazného pavúka. Víťazom registrovaných hráčov sa stal Matúš Letanovský a medzi neregistrovanými hráčmi si zlatú medailu odniesol Pavol Macko. Po súťaži jednotlivcov nasledovala súťaž štvorhier, ktorú vyhrali Matúš Letanovský a Stanislav Kolárik. Strávili sme spolu príjemné športové dopoludnie.
Organizácia a realizácia turnaja bola možná aj vďaka materiálnej a finančnej podpore sponzorov. V prvom rade veľká vďaka patrí pani riaditeľke, ktorá umožnila, aby mohla byť zrealizovaná myšlienka turnaja, ďalej pánovi Kalinovi ďakujeme za poskytnutie finančných prostriedkov, obci Štítnik a obci Honce za nakúpenie materiálu, STK Baník Rakovnica za poskytnutie ohrádok, pánovi Vidovi za zabezpečenie pitného režimu. Materiálnou pomocou prispel aj Slovenský stolnotenisový zväz.

(204.68 kb)

Zoznam aktualít

ZÁPIS DO PRVÉHO ROČNÍKA 2024
Jarné prázdniny 2023/2024
Testovanie 9
OZNAM - riaditeľské voľno 15.12.2023
OZNAM - vyplácanie csetovného 12.12.2023
Infornácia pre rodičov
POZVANIE - 26.10.2023 Mesiac úcty k starším
OZNAM - riaditeľské voľno 23.10. 2023
Začiatok školského roka 2023/2024
OZNAM - príspevok na dopravu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 [>]